Toevoegen van een project op Vendr

Aanmaken van een nieuw project

Een project is een object (of meerdere objecten) dat op Vendr gezet wordt. Dit kan zowel een openbaar project zijn als een off-market project. Bij een off-market object is het alleen zichtbaar voor gebruikers die een uitnodiging van de makelaar ontvangen door middel van een unieke link en is het object niet zichtbaar voor anderen op de hoofdpagina.

Ga naar https://www.vendr.nl en log in met je gebruikersnaam en wachtwoord. Als je nog geen account hebt aangemaakt, kan dat hier.

Als jouw gebruikersaccount nog niet is gekoppeld aan een makelaarsomgeving kan je nog geen eigen projecten aanmaken. Neem dan contact op met Vendr of kies een van de opties: Gratis eerste project (ter kennismaking), Abonnement of Pay-per-use.

 1. Nadat je bent ingelogd, klik rechtsbovenin op “+ Nieuw project”.
 2. Een scherm opent waar je de naam van het project, het adres, de postcode en plaats invult. Klik op “Project aanmaken”.
 3. Vul nu de pagina met foto’s, teksten, video (zie onderstaande instructiefilm).
  • Vul het tekstblok “Omschrijving teaser” met de inleidende tekst die bezoekers zien voordat ze zijn toegelaten tot het project.
  • Vul het tekstblok “Omschrijving IM” met de inleidende tekst die bezoekers zien nadat ze zijn toegelaten tot het project.
  • Upload een video en geef aan of deze alleen op het IM of op zowel IM als teaser zichtbaar moet zijn. De video kan maximaal 250 MB groot zijn.
   Heb je een probleem met uploaden of is je filmpje te groot? Stuur ons de film via file transfer en wij comprimeren de film voor je en zetten deze voor je op de projectpagina.
  • Upload de foto’s met de bulkuploader en sleep ze desgewenst in de juiste volgorde.
  • Vul het tekstblok “Specificaties” en geef aan of deze alleen op het IM of op zowel IM als teaser zichtbaar moet zijn.
  • Vul het tekstblok “Procedure” en geef aan of deze alleen op het IM of op zowel IM als teaser zichtbaar moet zijn.
  • Vul het tekstblok “Locatie” en geef aan of deze alleen op het IM of op zowel IM als teaser zichtbaar moet zijn.
  • Op de kaart wordt met een ‘pin’ de locatie van het object aangegeven. Als dit niet op de juiste plek staat weergegeven, dan kan je dit met de “Breedtegraad” en “Lengtegraad” handmatig aanpassen. Om de lat/long te bepalen kan je een tool gebtuiken zoals latlong.net. Wil je helemaal geen kaart weergeven? Verwijder dan de waarden bij Breedtegraad en Lentegraad. Je zult dan geen kaart meer hebben op je pagina.

Toevoegen van bestanden aan de dataroom

Vendr heeft een uitgebreide dataroom om bestanden mee uit te wisselen met gegadigden. Gegadigden kunnen bestanden in bulk downloaden of per stuk. Alle documenten die door een gebruiker worden gedownload, worden per document gelogd in het transactielogboek.

In onze download sectie hebben we een checklist van bestanden die belangrijk zijn voor een geslaagd verkoopproces.

 1. Ga naar het tabblad Dataroom.
 2. Klik op “Importeren“.
 3. Selecteer via de file explorer de juiste map. Deze map wordt inclusief onderliggende mappen met bijbehorende bestanden geïmporteerd. De indelingsstructuur blijft behouden.
  Let op! Zorg dat in de hoofdmap alleen mappen staan en geen losse bestanden. In de submappen kunnen zowel mappen als bestanden staan (tot 5 niveau’s diep). Losse bestanden in de hoofdmap zullen leiden tot een foutmelding.

Maximale bestandsgrootte

Maximale bestandsgrootte is 250MB per bestand.

Toegestane bestandstypes

Uit veiligheidsoverwegingen is het niet mogelijk om allerlei soorten bestanden te uploaden. Daarmee voorkomen wij dat bestanden kunnen worden geupload die eventueel visussen kunnen activeren. De volgende bestandstypen kunnen worden geüpload:

Heb jij een bestandstype dat er niet tussen staat? Neem dan contact met ons op en dan kijken we samen of dit type veilig kan worden toegevoed aan bovenstaande whitelist.

Tip Het is ook mogelijk om losse mappen aan te maken. Klik hiervoor op de knop “Map aanmaken”, kies vervolgens onder welke map deze moet verschijnen. Klik op “aanmaken” om de map toe te voegen.

Het is ook mogdelijk om bestanden gedurende het proces nog toe te voegen aan de dataroom.

Toevoegen van bezichtigingen

Maak hier tijdslots aan voor bezichtigingen waarop gegadigden zichzelf kunnen inschrijven. Handig voor als je kijkdagen organiseert met vooraf bepaalde data.

 1. Ga naar het tabje “Bezichtigingen”.
 2. Voeg eventueel een inleidende tekst toe of een tekst hoe een gebruiker een afspraak kan maken voor een bezichtiging als je niet wilt werken met tijdsloten.
 3. Klik op “+ Nieuw tijdslot”.
 4. Kies een “Datum” waarop de bezichtiging gaat plaatsvinden.
 5. Voer een “Begin” in. Dit is het begintijdstip van de bezichtiging.
 6. Voer een “Einde” in. Dit is het eindtijdstip van de bezichtiging.
 7. Vul “Max. aantal deelnemers” in. Dit is het maximale aantal gegadigden dat zich gelijktijdig kan aanmelden per tijdslot. Indien je dit leeg laat is het aantal onbeperkt.
 8. Klik op “Aanmaken”, de bezichtiging is nu aangemaakt!
 9. Herhaal dit om net zoveel tijdslots aan te maken als je wilt.

Aanmaken NDA/geheimhoudingsverklaring

 1. Ga naar het tabje “NDA”.
 2. Er is al een standaard NDA-tekst opgenomen. Deze kan je naar eigen inzicht aanpassen. Je kunt hierbij de volgende variabelen toevoegen. Deze variabelen worden per gebruiker ingevuld met de relevante informatie van het project en de gebruiker, zodat elke gebruiker een specifieke en op naam gestelde NDA krijgt ter accordering.
  • [PROJECT_NAME] De naam van het project*
  • [PROJECT_ADDRESS] Het adres van het project*
  • [PROJECT_ZIP_CODE] De postcode van het project*
  • [PROJECT_CITY] De plaats van het project*
  • [REALTOR_NAME] De naam van de makelaar van het project**
  • [REALTOR_EMAIL] Het emailadres van de makelaar van het project**
  • [REALTOR_PHONENUMBER] Het telefoonnummer van de makelaar van het project**
  • [USER_COMPANYNAME] De bedrijfsnaam van de gegadigde***
  • [USER_NAME] De persoonsnaam van de gegadigde***
  • [USER_ADDRESS] Het adres van de gegadigde***
  • [USER_ZIPCODE] De postcode van de gegadigde***
  • [USER_CITY] De plaats van de gegadigde***
  • [USER_EMAIL] Het emailadres van de gegadigde***

* zoals door de makelaar opgegeven bij het aanmaken van het project
** zoals door Vendr is opgenomen onder de bedrijfsgegevens van de makelaar (Vendr kan dit op verzoek aanpassen)
*** zoals door de gebruiker is opgegeven in zijn gebruikersprofiel